Nieuwtjes
Presentaties
Het geheime wapen
Buitenbeentjes
De Barones
GentlemaninSlavernij
HeyBuddy&anderSucces
Yu di Tera
Wie ben ik?

 De Barones eerste druk, maart 2016

17 maart uitreiking eerste exemplaar aan locoburgemeester              de heer A. Flach, tweede cadeautje aan mevrouw Mien Bezemer.

Dolle Dinsdag betekent een keerpunt in het leven van Mijnsje (Mien) Bezemer. Ze is amper vijf jaar oud maar haar jeugd is vanaf deze dag definitief voorbij. In de ogen van anderen is ze voor altijd ‘het kind van’ NSB’ers: besmet, bezoedeld, fout en onbetrouwbaar. Dat is de buitenwereld. Er is ook een binnenwereld: het gezin. In dat gezin zijn de ouders verbitterd, vooral tegenover de overheid die hun alles heeft afgenomen; hun bezittingen heeft geconfisqueerd, gevangenisstraf heeft opgelegd en stemrecht ontnomen. Dit onrecht zal en moet worden rechtgezet, en daartoe worden ook de kinderen gebruikt, soms tegen het belang van die kinderen zelf in. Op alle mogelijke manieren wordt Mien door haar eigen moeder tegengewerkt als zij iets probeert te bereiken in de maatschappij. Smalend noemt ze haar dochter: ‘de Barones’. Mien moet zich niets inbeelden en niet denken dat het ooit wat met haar worden zal. Hetzelfde gevoel geeft haar later haar echtgenoot, die haar ‘mevrouw’ of  ‘zij’ noemt. Hij manipuleert en tiranniseert haar en toont geen enkele vorm van genegenheid.

De Barones is het fascinerende verhaal van een vrouwenleven dat zich afspeelt tegen het decor van de wederopbouw in het naoorlogse Nederland. Een tijd die zo veel mogelijkheden tot ontwikkeling bood, maar niet aan hen met het stempel ‘dat is er zo’n eentje van die fout waren in de oorlog’.

 


De Barones

Biografische roman
Nederland
Paperback met flappen,
272 blz., € 18,50
ISBN 978-90-6265-913-5

 

De Barones

http://www.indeknipscheer.com/tag/janny-de-heer/

http://www.indeknipscheer.com/wp-content/uploads/2016/03/Tijdreis-Ik-schaamde-me-voor-alles-Saskia-Lensink.pdf

 

https://mustreadsornot.wordpress.com/2016/03/25/de-barones-janny-de-heer-4-12-ster/

 

https://mustreadsornot.wordpress.com/2016/04/13/we-mochten-wat-vragen-aan-janny-de-heer/

 

 

 
jannydeheer@hotmail.com